Sara Omar

Som jeg husker det (4:4) - undertrykkelse og stigmatisering. Sara Omar er sidste gæst i serien, hvor fire markante danskere fortæller om deres erindringslitteratur. Omars samtalepartner offentliggøres primo 2019

mandag 4. november 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Rasmus Lund (Morten Pape)

KØB BILLET

 Standard  70 kr.
 Diamantklub  30 kr.
 Student  50 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten PapeRitt BjerregaardUffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

Solstad omslag

Sara Omar brød igennem i 2017 med debutromanen Dødevaskeren, hvor hun beskriver vold og undetrykkelse inspireret af sin egen livshistorie.

I Politiken skrev litteraturredaktør Jes Stein Pedersen om den opsigtsvækkende roman:
'Dødevaskeren er blevet en folkevækker-bog, og den har et enormt internationalt potentiale, fordi den er let læst, universel i sit budskab og kontroversiel i sit mod til at tale Allahs mørkemænd midt imod.'


Samtalepartner offentliggøres primo 2019