Uffe Ellemann-Jensen og Lykke Friis

Som jeg husker det (3:4): Året 1989. Uffe Ellemann-Jensen er tredje gæst i serien, hvor fire markante danskere fortæller om deres erindringslitteratur. Ellemann-Jensen er i samtale med Lykke Friis.

onsdag 18. september 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Rune Johansen
Foto: Rune Johansen

 

KØB BILLET 

 Standard  70 kr.
 Diamantklub  30 kr.
 Student  50 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Som jeg husker det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i foråret 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

Uffe Ellemann-Jensen gik ind i politik i 1977 og forblev medlem af Folketinget frem til 2001. Han har været formand for Venstre og var udenrigsminister fra 1982 til 1993 – altså har han beskæftiget sig med udenrigspolitiske anliggender i mere end et årti.

Med udgangspunkt i Golden Days Festivalens tema i 2019, om det skelsættende år 1989, vil Ellemann-Jensen i Dronningesalen fortælle om, hvordan han oplevede det tumultariske år med murens fald og kommunismens sammenbrud, og hvorfor året 1989 er det år, han gerne vil opleve en gang til.