MORTEN PAPE og Iben Marie Zeuthen

Som Jeg Husker Det (1:4)

mandag 25. februar 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Foto: Rasmus Lund (Morten Pape)
Foto: Rasmus Lund (Morten Pape)

KØB BILLET

 Standard  70 kr.
 Diamantklub  30 kr.
 Student  50 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Som Jeg Husker Det hedder Det Kgl. Biblioteks samtalerække i 2019. Der er en lille usikkerhed i titlens udtryk: Hvorfor husker jeg netop dette og ikke noget andet? Hvordan husker andre forløbet af de samme begivenheder?

Det er disse spørgsmål, der vil være i spil, når Morten Pape, Ritt Bjerregaard, Uffe Ellemann-Jensen og Sara Omar med hver sin samtalepartner vil udforske deres egen udlægning af et stykke levet liv.

Erindringslitteratur og autofiktion blomstrer i disse år. Måske fordi et livsforløb altid kan vendes og drejes og genfortælles på endeløse måder. Og de fire medvirkende i Som jeg husker det har da også hver sin tilgang til erindringsprojektet.

Morten Pape fik i 2015 et massivt gennembrud med debutromanen Planen, som skildrer hans opvækst i ghettoen Urbanplanen på Amager. I 2018 udgav han den anmelderroste Guds Bedste Børn, der kredser om unge mennesker på kanten af samfundet med udgangspunkt det meget omtalte drab i Holmbladskvarteret.

Morten Pape vil med udgangspunkt i sine romaner tale om opvæksten som etnisk dansker i ghettoen, om fremmedhad, kulturelle sammenstød og den frustration og vrede, der kommer til udtryk pga. manglende forståelse på tværs af kulturer.

På scenen i Dronningesalen vil Pape være samtale med Iben Maria Zeuthen - journalist og tidligere radiovært på programmet Det Næste Kapitel på Radio24Syv.

Morten Pape er født i 1986. Han er uddannet manuskriptforfatter fra den alternative filmskole Super16, og ud over sine to romaner har han blandt andet skrevet manuskript til DR-serien Liberty.

Arrangementer er en del af serien Som Jeg Husker Det med fire markante danskere, der har skrevet erindringsværker eller værker baseret på deres eget liv:
RITT BJERREGAARD og Hanne-Vibeke Holst, tirsdag 2. april kl. 20
UFFE ELLEMANN-JENSEN, samtale partner følger, onsdag 18. september kl. 20
SARA OMAR - samtalepartner og dato følger