Manden bag stemmen - Thomas Winding

En samtale mellem Henrik Palle, forfatter til 'Thomas Winding. En stemme i tiden', og seniorforsker Thomas Hvid Kromann, redaktør på Winding-udstillingen

mandag 28. januar 2019 kl. 17:00 Blixen-salen
Foto: Morten Bjarnhof
Foto: Morten Bjarnhof

 

KØB BILLET

 Standard 80 kr.
 Diamantklub 50 kr.
 Student   50 kr.  

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Med en karakteristisk blanding af stemme, ord, billeder og film udfoldede Thomas Winding sin unikke fortællekunst i mange medier og var om nogen med til at forme en ny måde at fortælle historier til børn og deres voksne. Mange vil huske hans historier om hunden Mester eller hans tv-produktioner, som tæller Super Carla, Farvel jeg hedder Kurt og Døren går op hvem kommer ind, hvor Bamse for første gang så dagens lys.

Ved dette arrangement ser vi nærmere på kunstneren bag de talrige tv-produktioner og bøger og hører om privatmennesket Thomas Winding. Medvirkende er tv-redaktør ved Politiken Henrik Palle, som er aktuel med biografien Thomas Winding. En stemme i tiden. Henrik Palle er i samtale med seniorforsker Thomas Hvid Kromann, som er redaktør på bibliotekets udstilling om Winding.

Der er gratis adgang til Den store Thomas Winding udstilling efter arrangementet, og Henrik Palle signerer sin Winding-biografi, som kan købes i Den Sorte Diamants butik.  

Biografi

Thomas Winding (1936-2008) studerede til billedkunstner på Kunstakademiet for derefter at arbejde som bladtegner for avisen Social-Demokraten. Han var en del af opbruddet i 1960’erne, hvor fantasien blev sat i højsædet. Han blev en pioner inden for dansk børne-tv, nærmere bestemt DR’s B&U-afdeling, hvor han i årene 1963-83 fik et gigantisk publikum. Efterfølgende koncentrerede han sig mere om forfatterskabet, samtidig med at han fra 1984-1988 var højskolelærer og derefter forstander på Ærø Kunsthøjskole, lærer ved Den Europæiske Filmhøjskole i fra 1993-1994 og konsulent ved Det Danske Filminstitut fra 1996.