Fjernsyn for dig

Børne-tv's fortællinger har livslang betydning

mandag 19. november 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Jacob Riising, Signe Lindkvist, Katti Hoflin og Poul Nesgaard spænder over flere generationer af børne-tv.
Jacob Riising, Signe Lindkvist, Katti Hoflin og Poul Nesgaard spænder over flere generationer af børne-tv.

KØB BILLET

 Standard  90 kr.
 Diamantklub  70 kr.
 Student  60 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Hvad er der sket med arven efter en pioner som Thomas Winding og DR’s både hæderkronede og omstridte B&U-afdeling?
Hvordan laver man børne-tv i dag i Danmark og i Sverige, hvor børne-tv tidligere har haft en ganske særlig position? I anledning af Den Store Thomas Winding udstilling forsøger fire tidligere eller nuværende børne-tv-værter at besvare spørgsmålene. De danske erfaringer sættes i relief af den svenske kulturchef Katti Hoflin, som i mange år er blevet opfattet som personifikationen af svensk børne-tv.

Panelet i Den Sorte Diamant består af Jacob RiisingSigne LindkvistKatti Hoflin og Poul Nesgaard og spænder over flere generationer, og de vil hver tale ud fra egne erfaringer med at skabe børne-tv - fra ungdomsoprørets spraglede drømme til den gennem-digitaliserede modernitet. 

Paneldeltagerne:

billedetekst som læses af skærmlæserJacob Riising

Jacob Riising er kendt af mange børn og børnefamilier fra sin rolle som tv-vært på bl.a. Amigo, Gepetto News, Versus og MGP. Kendskabet er kun blevet større med årene, hvor programmer som På rejse med Riising og mor har henvendt sig mere til det voksne publikum. Jacob udgav i 2015 børnebogen Karmaboy – kometen og den onde numsekløe, der vandt Orla-prisen i 2016. 

Signe Lindkvist startede sin tv-karriere for DR som 16-årig, hvor hun blev vært på programmet Hvaffor en hånd. Op igennem 90’erne forsatte hun med at lave fjernsyn for børn og unge på både DR og TV2. Hun har været vært på MPG og Danmarks Indsamlingen. Signe har også opholdt sig en del bag kameraet som redaktør for bl.a. Ramasjang og TV2 Zulu. I dag er hun selvstændig og i særdeleshed kendt fra Cirkus Summarum.

Katti Hoflin er svensk forfatter, tv-vært og kulturchef. Hun er blandt andet kendt fra programmerne BullenNu är det Nu og Dyrehospitalet, der blev vist i 90’erne og starten af 00’erne. Hoflin har dertil været direktør for Stadsbiblioteket i Stockholm, Dunkers kulturhus i Helsingborg og indtager nu den fremtrædende stilling som kulturchef i Västra Götalandsregionen i Vestsverige. Hun er i det hele taget en markant og magtfuld stemme i svensk kulturliv. 

billedetekst som læses af skærmlæserPoul Nesgaard

Poul Nesgaard er journalist, foredragsholder og var i mange år rektor for Den Danske Filmskole. Han arbejdede både som vært og producent for Danmarks Radio i 23 år sammen med blandt andre Thomas Winding. De producerede mere utraditionelt børne- og ungdomsfjernsyn så som Ungdomsredaktionen og I Sandhedens Tjeneste. Han blev især kendt for sin værtsrolle i julekalenderen Jul og grønne skove (Hullet i jorden).