Fryd Frydendahl

Nephews

torsdag 30. august 2018 kl. 17:00 Rotunden
Foto fra bogen 'Nephews'
Foto fra bogen 'Nephews'

 

KØB BILLET

 Standard 70 kr.
 Diamantklub 40 kr.
 Student   40 kr.  

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Da fotografen Fryd Frydendahls storesøster døde i barselsseng, efterlod hun sig to små sønner. Fryd, som på det tidspunkt lige var begyndt at uddanne sig til fotograf, var slået ud af sorg. Som reaktion på tabet begyndte hun at følge drengene med sit kamera. Det blev starten på et langvarigt projekt, som ti år senere resulterede i deres fælles fotobog, Nephews.

Nephews følger to drenge tæt, mens de vokser op. Den handler ikke blot om tab, men er en legende fotografisk fortælling om at fastholde et nyt liv. Seniorforsker Mette Kia Krabbe Meyer taler med Fryd Frydendahl om fotografi og tab.

Foto-klassiker
I en anmeldelse i Weekendavisen af bogen og den tilknyttede udstilling taler Mette Sandbye om '(...) en bemærkelsesværdig rørende, nærværende og følsom skildring af drengeliv (...). Man fornemmer en meget tæt kontakt mellem fotograf og de to fotograferede. Men Nephews, som både udstilling og bog hedder, handler også i høj grad om styrke og kærlighed og mod til at være sig selv, både sårbar og stærk. (...) Udstillingens mindre udvalg og store billedformater fungerer godt som selvstændigt udtryk. Bogen har langt flere billeder med. Jeg spår den en klassikerstatus i dansk fotografi.'

Samtalen finder sted i udstillingen Kent Klich: Gaza Works. Ligesom Fryd Frydendahls mangeårige arbejde med at skildre sine nevøer er Kent Klich kendt for langvarige fotoprojekter, fx hans skildring af Beth, en dansk sexarbejder, hvis liv han har fulgt gennem de sidste 30 år. Udstillingen Gaza Works præsenterer også en samling serier, der er blevet til fra starten af 00’erne til i dag. 

Billetten til Artist talk med Fryd Frydendahl giver også gratis adgang til udstillingen Kent Klich: Gaza Works - læs om udstillingen her.