Daniel Barenboim

UDSOLGT

lørdag 11. august 2018 kl. 11:00 Dronningesalen
Daniel Barenboim og Helle Solvang. Foto: Peter Adamik/Pressefoto
Daniel Barenboim og Helle Solvang. Foto: Peter Adamik/Pressefoto

 

UDSOLGT

 
    
    

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Verdensnavnet, pianisten og dirigenten Daniel Barenboim kommer på scenen i Dronningesalen sammen med en håndfuld musikere fra sit West-Eastern Divan Orchestra, som blev dannet i 1999 og består af både arabiske, palæstinensiske og israelske musikere. 

Der er dog ikke tale om en regulær koncert. Barenboim vil i Dronningesalen fortælle om sin kongstanke: Musikkens og kunstens evne til at nedbryde grænser og fremme gensidig forståelse i en verden fyldt med konflikter, krig og vold. Desuden vil der supplerende være musikalske indslag med musikere fra West-Eastern Divan Orchestra.

Orkestret skabte Barenboim i sin tid i samarbejde med den amerikansk-palæstinensisk litteraturprofessor Edward Said, der som ekspert i international og mellemøstlig politik støttede palæstinensisk selvstyre. Hans bedst kendte værk er Orientalism (1978), der beskriver Vestens stereotype opfattelse af den islamiske verden.

Said døde i 2003, men Barenboim førte ånden i samarbejdet med ham videre, da han i 2015 etablerede the Barenboim-Said Akademie i Berlin. Formålet med akademiet er at uddanne musikere i verdensklasse, der samtidig kan personificere Barenboim og Saids humanistiske og kunstneriske vision om lighed, frihed og gensidig anerkendelse, bl.a. mellem palæstinensere og israelere.

Daniel Barenboim: født 1942. Argentinsk-israelsk pianist og dirigent. Gav sin første formelle koncert som 7-årig og sin første internationale koncert som 10-årig. Siden 1992 har han været generaldirektør for Berlin State Opera. Barenboim har igennem årene modtaget mange priser, han er blandt andet blevet Honorary Knight Commander of the Order of the British Empire, samt blevet tildelt den franske Légion d'honneur.

 'Vi vil ikke kun uddanne vidunderlige musikere, men nysgerrige og reflekterede mennesker, der tager del i samfundsprocessen', Daniel Barenboim

Daniel Barenboim vil på scenen i Dronningesalen være i samtale med Helle Solvang, som er uddannet cand.mag i musikvidenskab og moderne kultur - og kulturformidling. Som radiovært i DR gennem 20 år har hun interviewet og portrætteret hundredvis af kunstnere og ildsjæle.
I 2018 er hun sammen med samarbejdspartneren Nadja Pass nomineret til Art Beat Prisens særpris for arbejdet med at udvikle møder og bygge bro mellem mennesker, der normalt ikke taler med hinanden. 

Kent Klich - Gaza Works
Arrangementet er en del af programmet tilknyttet Kent Klich-udstillingen
Gaza Works. Den svenske fotograf har siden begyndelsen af 2000-tallet skildret livet i Gazastriben som et alternativ til mediernes kortlivede, sensationslystne opmærksomhed på konflikten.

Arrangementet er skabt i samarbejde med Wilhelm Hansen Fonden, som har gjort det muligt at sætte billetprisen til 30 kr.