Carl Nielsen og violinen

Hasse Borup og Andrew Staupe

mandag 11. marts 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Hasse Borup
Hasse Borup

KØB BILLET

Standard

165 kr.

Diamantklub

125 kr.

Studerende

  90 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant
 
Følg os:
Instagram

Danske Hasse Borup præsenterer Carl Nielsens violinværker 

Carl Nielsen er den mest indflydelsesrige og kendte danske komponist. Han blev født på Fyn i beskedne kår, men viste hurtigt det talent og potentiale, der gjorde ham til en af den mest prominente skandinaviske komponister.

Hans forhold til violinen varede hele livet. Det var det første instrument, han lærte at spille på. Læremesteren var hans far, der selv var en ivrig amatør-violinist. Senere blev det Carl Nielsens profession, som medlem af Det Kgl. Kapel. Som komponist var det naturligt at skrive for violinen, og værkerne viser hans dybtgående kendskab til instrumentet. 

Hasse Borup er dansk uddannet på bl.a. Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, men er i dag violin-professor på University of Utah, Salt Lake City, ligesom pianisten Andrew Staupe er det.
De er på turné med dette projekt, der udover koncerter også indeholder en  indspilning. Det unikke ved projektet er, at det også indeholder de tidligste værker, som romancerne i g- og d-dur samt sonaten i g-dur. Disse værker vil blive sat sammen med mere kendte værker som sonaterne opus 9 og 35 såvel som Præludium og Presto op. 52 for Solo Violin og Præludium og Tema med Variationer for Solo Violin, Op. 48. 

 

Program:

Carl Nielsens samtlige værker for violin 

 

Medvirkende:

Hasse Borup, violin
Andrew Staupe, klaver