Aarhus Jazz Orchestra - Songs to the Green Land

Vinterjazz (3:3)

fredag 22. februar 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Priscilla Josefsen, Joshua Corneliussen, Agnete Stenholt, Karl Nielsen: Grønlandske stemmer sat i scene musikalsk
Priscilla Josefsen, Joshua Corneliussen, Agnete Stenholt, Karl Nielsen: Grønlandske stemmer sat i scene musikalsk

KØB BILLET

Standard

200 kr.

Diamantklub

150 kr.

Studerende

100 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant
 
Følg os:
Instagram

Songs To The Green Land er et nyt værk om grønlandske fortællinger for kor og jazzorkester, komponeret af Helge Norbakken (NO) og Jakob Buchanan (DK). En musikalsk skildring af længsel, afsavn og drømme hos det grønlandske folk.

Værket er inspireret af en række personlige samtaler med grønlændere i Danmark og Grønland om bl.a. barndom, natur, familie og venner. Samtalerne er blevet optaget, og efterfølgende er de to komponister gået på opdagelse i det grønlandske sprog. Sammen med optagelser af rim, remser og tryllesange, som den grønlandske forfatter og billedkunstner Jens Rosing foretog i Østgrønland i 60’erne, samt lydoptagelser fra Dansk Folkemindesamling, er rytmen i sproget blevet til rytmiske strukturer i musikken, og udsagn fra samtalerne er blevet til værkets tekst. Det er endt med et storslået, poetisk værk som kombinerer Norbakkens og Buchanans nordiske, lyriske tone med elementer af grønlandsk tromme- og kormusik samt mere åbne musikalske forløb. Stemningsfulde visuals underbygger atmosfæren i værket. Koncerten byder på et line-up, hvor Aarhus Jazz Orchestra og de to komponister ledsages af de grønlandske kor Aavaat og Anningaaq samt de to gæstesolister Jonas Westergaard (bas) og Simon Toldam (keyboards).

Jakob Buchanan har de seneste år har gjort sig internationalt bemærket med flere store værker for kor og orkester, herunder Requiem, som vandt to Danish Music Awards (årets jazzudgivelse og årets jazzkomponist), samt den anmelderroste musik for kor og orkester til åbningen af Aarhus Kulturhovedstad 2017. Derudover er han som trompetist aktiv på den internationale jazzscene, hvor han bl.a. spiller med Jakob Bro, Marilyn Mazur og Chris Speed.

Helge Norbakken har ved flere lejligheder arbejdet sammen med Aarhus Jazz Orchestra - bl.a. sidste år i forbindelse med Jakob Buchanans projekt On Rosenhill. Han er blandt den absolutte elite på den skandinaviske jazzscene og medvirker på over 80 udgivelser, flere på det tyske label ECM med bl.a. Jon Balke, Norma Winston og Mathias Eick.

Solstad omslagAarhus Jazz Orchestra i aktion

Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt dansk bigband og det eneste rytmiske basisensemble i Danmark (de fire øvrige er klassiske). Orkestret har spillet med en lang række internationale solister som f.eks. Kurt Elling, Peter Erskine, Jon Balke, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, John Scofield, David Sanborn, Jamie Cullum, Dee Dee Bridgewater m.fl. Orkestret spiller mere end 80 koncerter årligt i både ind- og udland og spænder i sit koncertprogram meget bredt. Bandet har ved mange lejligheder høstet stor anerkendelse med flere DMA-priser og -nomineringer samt fornem omtale i både danske og udenlandske medier.

Aarhus Jazz Orchestra feat.
Korene Aavaat og Anningaaq 
Jakob Buchanan
Simon Toldam
Jonas Westergaard
Helge Norbakken
Dirigent: Carsten Seyer-Hansen 

Koncert-introduktion til Songs to the Green Land 

Fredag 22. februar kl. 19.00, Blixensalen

Umiddelbart inden koncerten er der mulighed for at deltage i en introduktion om værkets tilblivelse. Her vil den ene af komponisterne, Helge Norbakken, fortælle om arbejdet med at omsætte sprog til rytme, og arkivar Lene Halskov Hansen fra Det Kgl. Bibliotek vil fortælle om Dansk Folkemindesamlings arkiver, hvorfra flere af sprogoptagelserne stammer fra.

Adgang for alle med koncertbillet. Begrænset antal pladser: først til mølle.
songstothegreenland_cover_a