Per Carsten – En markant musiker gennem fem årtier

Vinterjazz (2:3)

onsdag 20. februar 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
 Bigbandet Blood Sweat Drum + Bass
Bigbandet Blood Sweat Drum + Bass

KØB BILLET 

Standard

200 kr.

Diamantklub

150 kr.

Studerende

100 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant
 
Følg os:
Instagram

Palle Mikkelborg, Henrik Brendstrup og bigbandet Blood Sweat Drum + Bass fortolker musikeren og komponisten Per Carstens musik i en koncert, hvor den afdøde musiker så at sige selv spiller med.

Den alsidige musiker og komponist Per Carstens sidste ønske var at få sin musik udgivet og opført. Nu har bigbandet Blood Sweat Drum + Bass under ledelse af Jens Christian ”Chappe” Jensen gjort det muligt at høre aldrig før udgivet musik fra denne markante skikkelse i dansk musikliv. Gennem sin karriere bevægede Per Carsten sig inden for flere genrer -  fra 1950´er-postbob over bigbandmusik, pop, rock, funk, vokaljazz, bambusfløjte, balinesisk musik til en såkaldt klassisk cello-suite. Da Per Carsten døde, satte en lille gruppe sig sammen for at realisere hans testamente med de få midler, han efterlod. I al enkelhed ønskede han sin musik gjort tilgængelig, og gruppen valgte både en udgivelse og en koncertrække

Udgivelse
Alle de flere end 200 optagelser med Per Carsten som komponist, dirigent, solist eller arrangør blev digitaliseret. Langt det meste har aldrig været udgivet før, og et repræsentativt udvalg udgives i forbindelse med Vinterjazz 2019. Noget af det sidste, Per Carsten skrev, var en cello-suite opført af Radiounderholdningsorkestret – dette værk har en central placering i udgivelsen og indgår også som element i koncerten.

Koncertrække
Hvordan ville Per Carstens musik lyde i dag? Til at svare på spørgsmålet valgte gruppen det 25 mand store bigband Blood Sweat Drum + Bass under ledelse af Jens Christian ”Chappe” Jensen. ”Chappe” har bearbejdet en række af Per Carstens kompositioner, og bigbandet er solistisk udvidet med trompetisten Palle Mikkelborg og cellisten Henrik Brendstrup. Publikum vil også opleve lydoptagelser med Per Carsten integreret i musik-arrangementerne. Per Carsten spiller så at sige med.

Per Carsten Petersen (1945–2014)
Alt- og sopran-saxofonist, fløjtenist (tværfløjte og bambusfløjte), arrangør og komponist. Spillede i begyndelsen af 1960erne med blandt andre Finn Mickelborg, Finn Frederiksen og Jørgen Borch. Dannede senere egne grupper og var eftertragtet sideman i ensembler ledet af for eksempel Bjarne Rostvold eller Allan Botschinsky. Per Carsten kom i 1966 med i Radioens Big Band, hvor han bortset fra et enkelt år spillede indtil 1986. Carsten medvirkede også i Radiojazzgruppen 1966-70.

Medvirkede desuden som musiker på flere film-lydspor. Fra 1970 blev Per Carsten ofte anvendt som arrangør og komponist for DR’s ensembler – mest Radioens Big Band, men også Radiounderholdningsorkestret og Radiokammerkoret. I 1980erne optrådte og indspillede Per Carsten med egne elektriske kvintetter, men alvorlig sygdom satte en stopper for karrieren som saxofonist i 1997. Han skiftede til det elektroniske blæseinstrument EWI og vendte kortvarigt tilbage til scenerne i 2003. Hans sidste tid blev blandt andet brugt på at komponere cellokoncerten Prayer For An Angel.

Blood Sweat Drum + Bass
25 personer med en besætning bestående af 14 blæsere, to sangere samt ni i rytmegruppen. Har eksisteret siden 2001 med ganske få udskiftninger. Al musik, som orkestret spiller, er originale kompositioner/arrangementer skrevet specielt til gruppen af kunstnerisk leder Jens Christian ”Chappe” Jensen. 

 

Medvirkende:
Palle Mikkelborg, trompet
Henrik Brendstrup, cello
Blood Sweat Drum + Bass
Jens Christian ”Chappe” Jensen, dirigent og arrangør

 

Se og hør uddrag fra det forrige projekt hvor dette store band gæstede Den Sorte Diamant med Palle Mikkelborg: