Egberto Gismonti med Lars Møller og The Orchestra

Vinterjazz (1:3)

tirsdag 19. februar 2019 kl. 20:00 Dronningesalen
Egberto Gismonti
Egberto Gismonti

KØB BILLET 

Standard

260 kr.

Diamantklub

190 kr.

Studerende

100 kr.

 

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten

 
LIVE fra Det Kgl. Bibliotek 
En ugentlig podcast med highlights fra kulturscenen i Den Sorte Diamant
 
Følg os:
Instagram

En af Brasiliens allerstørste musikalske personligheder, Egberto Gismonti, møder en af Danmarks førende saxofonister og komponister, Lars Møller, sammen med bigbandet The Orchestra i projektet Mysteries of Amazonas

Musikken i projektet er komponeret og arrangeret i en musikalsk dialog mellem Møller og Gismonti og vil bl.a. forene elementer af europæisk kompositionsmusik med de musikalske og kulturelle bidrag fra den bredt sammensatte immigrantskare, der er kommet til Brasilien gennem tiderne, og som har skabt landets enestående sprudlende musikkultur.

Egberto Gismonti blev født i Brasilien i 1947. Han har studeret både guitar og klassisk klaver og udviklede tidligt en interesse for at komponere. I sine 20’ere studerede han komposition i Paris hos den indflydelsesrige Nadia Boulanger, hvorefter han vendte tilbage til Brasilien og begyndte at eksperimentere med at inddrage den brasilianske folkemusik, europæisk kompositionsmusik og jazzelementer i sine egne unikke kompositioner. Gennem de sidste fire årtier har han turneret verden rundt, og især i 80’erne og 90’erne kunne han jævnligt høres i det danske musikmiljø.

Komponisten, saxofonisten og dirigenten Lars Møller (f. 1966) har et omfattende internationalt virke med i bagagen, og hans musik er blevet opført af orkestre i det meste af verden. Hans seneste orkesterudgivelse er Glow Of Benares med Aarhus Jazz Orchestra, Randers Kammerorkester og indiske solister. I tråd med Lars Møllers øvrige musikalske virke kombinerer musikken den traditionelle indiske klassiske musiktradition med jazzen og de vestlige orkesterformater.

Det 17 musikere store bigband The Orchestra har i mere end 25 år været toneangivende blandt større rytmiske ensembler i DK og har som mål at udvikle musikken og mulighederne for orkesterformen ved at bringe bigbandet ind i nye konstellationer. Orkestrets varemærke er en tæt og spændstig ensemblelyd, og det har samarbejdet med nogle af de mest markante musikere på jazzscenen.

The Orchestra er:
Saxofoner: Peter Fuglsang, Kasper Wagner, Hans Ulrik, TBA, Jan Harbeck
Tromboner: Steen Hansen, Mia Engsager, Niels Gerhardt, Kim Aagaard
Trompeter: Erik Eilersen, Christer Gustafsson, Maj Berit Guassora, Hendrik Jørgensen
Rytmegruppe: Thor Madsen, guit / Kaspar Vadsholt, bas / Jonas Johansen, dr