Jacob Fischer feat. Francesco Calì & Josefine Cronholm

Copenhagen Jazz festival 2018

onsdag 11. juli 2018 kl. 20:00 Dronningesalen

Køb billet

Standard 200 kr.
Diamantklub 150 kr.
Studerende 100 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Sommerjazz med harmonika og middelhavsstemning
Den danske jazzguitarist Jacob Fischer er både exceptionelt dygtig og ydmygt nærværende. Med en utrolig sans for detaljen og det samlede udtryk formår han at skære alt overflødigt væk, og tilbage står den rene melodiske jazzmusik leveret med et spilleteknisk overskud, der lader tonerne flyde afsted helt af sig selv.

Jacob Fischer har specielt til denne koncert på Den Sorte Diamant samlet et enestående hold af musikere fra forskellige hjørner af Europa for at spille musik inspireret af sommeren. Den sicilianske akkordeonist Francesco Calì og den svenske sangerinde Josefine Cronholm bidrager til dette koncertprogram, der både byder på jazz og musik, som tager udgangspunkt i hver af de deltagende musikeres baggrund.

Harmonika-virtuosen Francesco Calí fra Catania på Sicilien har haft et symbiotisk samarbejde med Jacob Fischer gennem mange år og har tilføjet et charmerende sydlandsk touch til musikken – en slags jazz med middelhavs-stemning , som det kan høres på parrets anmelderroste cd Django fra 2011.

Josefine Cronholm er et lysende eksempel på den særlige klare og lyse klang, man kan finde hos sangere fra Skandinavien. Hun var frontfigur i gruppen String Swing, hvor Jacob Fischer også var medlem. Gruppen modtog en DMA som årets bedste jazzudgivelse i 2004. Cronholm er ikke mindst kendt fra sit mangeårige samarbejde med slagtøjsspilleren Marilyn Mazur, pianisten Django Bates og sin egen gruppe Ibis.

I rytmegruppen er bassisten Andreas Møllerhøj ankermand med sit melodiske og bundsolide basspil.
Trommeslageren Tom Jensen har de fleste hørt, måske uden egentlig at vide det, f.eks. i Cirkusrevyen, med Stig Rossen samt mange andre populære sammenhænge. Men Tom Jensen er også en fremragende jazztrommeslager, hvilket man har mulighed for at opleve til denne koncert.

Medvirkende:
Francesco Calì: harmonika
Josefine Cronholm: vokal
Jacob Fischer: guitar
Andreas Møllerhøj: kontrabas
Tom Jensen: trommer