Richard Galliano New Jazz Musette Quartet

Virtuos fransk harmonika-musik - Copenhagen Jazzfestival 2018

tirsdag 10. juli 2018 kl. 20:00 Dronningesalen
Richard Galliano Kvartet
Richard Galliano Kvartet

 

Køb billet

Standard  240 kr.
Diamantklub  190 kr.
Studerende   150 kr.

 

  Månedligt nyhedsbrev:
Kultur i Diamanten


Følg os:
Instagram

Den franske akkordeonist Richard Galliano har som ingen anden taget fat i harmonika-instrumentet og videreudviklet dets traditionelle udtryk til et forfriskende nyt livtag med fransk jazz.

Richard Galliano nærer en stor kærlighed og respekt for de franske musiktraditioner, og særligt den franske musettevals, som han drager stor inspiration fra, men også tager nye moderne steder hen. I hans nyfortolkning af genren kombinerer han inspirationskilder fra både jazz, blues, tango og brasiliansk musik. Det hele bindes sammen af kærligheden til den gode melodi, der danner en rød tråd gennem musikken, der ellers bevæger sig vidt omkring i følelser og stemninger. 

Allerede som fireårig begyndte Richard Galliano at spille harmonika med undervisning fra faderen, Lucien Galliano, der selv mestrede instrumentet, og det blev startskuddet til en lang og farverig karriere, der har taget ham genremæssigt vidt omkring. Han har indspillet over 50 albums og blandt andet spillet sammen med legender som Chet Baker, Gary Burton og Ron Carter.

Efter at have skrevet, spillet og udgivet musik i 30 år tog han for et par år siden bestik af sit eget kunstneriske virke og markerede sit ståsted med albummet New Jazz Musette, der én gang for alle understregede hans evigt kreative og entusiastiske tilgang til jazzen.

Hør ham fortælle om tilblivelsen af albummet sammen med uddrag af musikken her.

Kvartetten består af:

Richard Galliano, harmonika

Jean-Marie Écay, guitar

Yaron Stavi, kontrabas

Jean-Christophe Galliano, trommer