Søren Kierkegaard 200 år på Det Kongelige Bibliotek

Udstilling, internationale samtaler og foredrag

Søren Kierkegaard er en af de danskere, hvis tænkning har haft størst betydning internationalt, og det er kun naturligt, at Det Kongelige Bibliotek markerer 200-året for hans fødsel.

Ikke blot er Det Kongelige Bibliotek Danmarks Nationalbibliotek, det er også helt specifikt hjemsted for Kierkegaard-arkivet, der på verdensplan er hovedsamlingen af Kierkegaard-papirer - og er anerkendt af UNESCO som en del af verdens umistelige kulturarv.

Det Kongelige Bibliotek deltager derfor i fejringen af Søren Kierkegaard 200 med en stor særudstilling og internationale samtaler i Den Sorte Diamant i løbet af 2013:
 

Udstilling: Den originale Kierkegaard

Jubliæet markeres først og fremmest med en ny stor udstilling, der giver et indblik i Kierkegaards liv og forfatterskab baseret på det, han har efterladt sig: Det enestående originalmateriale med breve, dagbøger, manuskripter, notater og bøger, hvor Søren Kierkegaard satte pen til papir og nedfældede tanker, der den dag i dag inspirerer, provokerer og undrer læsere verden over.
 

Det internationale perspektiv: LOVE FAITH CHOICE

Søren Kierkegaards tænkning tilhører hele verden. Derfor fejrer Det Kongelige Bibliotek ham på 200-årsdagen med tre internationale samtaler: Den berømte leder af New York Public Librarys navnkundige live-scene, LIVE from the NYPL, Paul Holdengräber har udpeget en række verdensnavne til tre samtaler om deres respektive metier med udgangspunkt i tre grundbegreber i Kierkegaards tænkning: kærlighed, tro, valg. Paul Holdengräber taler med den amerikanske forfatter Siri Hustvedt, den kendte franske tænker Pascal Bruckner og Noma-kokken og køkkenchefen René Redzepi.