Luksuriøs opera-biograf med live-transmission

Benjamin Brittens opera 'Noye's Fludde' fra Sveriges Radios Koncertsal, Berwaldhallen, og den amerikanske topdirigent Alan Gilbert i samtale med Nikolaj Koppel

lørdag 24. august 2019 kl. 16:00 Dronningesalen
Berwaldhallen, Alan Gilbert og Nikolaj Koppel

KØB BILLET

   
Standard 125 kr.
Diamantklub 75 kr.
Studerende 25 kr.


Få rabat på billetten som medlem af Diamantklubben - Læs mere og meld dig ind med det samme

I Den Sorte Diamant har Det Kgl. Bibliotek inviteret chefdirigenten for NDR Elbphilharmonie Orchester, violinist og tidligere musikdirektør for The New York Filharmonikerne, den internationalt anerkendte orkesterleder amerikanske Alan Gilbert til en samtale med Nikolaj Koppel, som er iværksætter, pianist, tidligere chef for P2, den klassiske radiokanal på Danmarks Radio, samt underdirektør og musikchef i Tivoli i København.

Begge parter er en del af den internationale musikscene, og igennem deres mangeårige karrierer har de begge arbejdet med at skabe og producere exceptionel klassisk musik i samarbejde med nogle af de største kunstnere i verden.

Alan Gilbert som musikdirektør og chefdirigent for The New York Filharmonikerne, og nu som chefdirigent for NDR Elbphilharmonie Orchester. Nikolaj Koppel som anerkendt klassisk koncertpianist og musikchef for Tivolis Koncertsal i København.

De to musikere vil tale om kunsten at fortolke og åbne op for klassikerne. Hvordan gør man de gamle mesterværker attraktive for et moderne publikum? Gilbert har med New York Filharmonikerne bl.a. skabt fornyet international interesse for Carl Nielsens musik, hvis kompositioner spiller en vigtig rolle i Det Kgl. Biblioteks musiksamling. Koppel har i sit virke som koncertpianist også genfortolket Carl Nielsen og som musikchef arbejdet med de store klassikere.   

De to internationale musikalske profiler vil også tale om Östersjöfestival og festivallens fokus på bæredygtighed og miljøbevidsthed. Kan musik og kultur skabe opmærksomhed omkring vor tids mest presserende emner? Hvordan forholder de to kunstnere sig specifikt til disse nutidige problemer? Kan vi redde Østersøen gennem musikkens følelsesmæssige magt og samarbejde på tværs af grænser?

En anderledes koncertoplevelse

Efter samtalen følger en direkte live-transmission fra Sveriges Radios Koncertsal, Berwaldhallen, hvor Benjamin Brittens opera Noye's Fludde, med 250 medvirkende musikere opføres. Publikum i Dronningesalen vil få en unik mulighed for at komme helt tæt på symfoniorkestrets musikere og performere i den filmede produktion, der tilbyder en anderledes koncertoplevelse.

Live-streamingen af netop Noye's Fludde om den bibelske syndflod, med både børn og voksne som medvirkende, vil understrege hele festivalens overordnede tema om at skabe fælles bevidsthed om bæredygtighed i hele regionen omkring Østersøen.

Östersjöfestival (Baltic Sea Festival)

Østersø festivallen anno 2019 forbinder Østersølandene på en ny måde. Syv festivaldage med klassisk musik kombineres med syv samtaler, hvor nogle af regionens mest interessante personligheder mødes for at snakke om bæredygtighed og musik. 

Samtalerne, som foregår foran et publikum i Hanaholmen i Helsinki, Arvo Pärt Centeret i Tallinn, Akipelag i Mariehamm og nationalbibliotekerne i Riga, Vilnius og København, livetransmitteres mellem værtsbyerne og Sveriges Radios koncertsal Berwaldhallen. Efter samtalerne livestreames koncerterne fra Berwaldhallen på storskærm til værtsbyerne.

Derudover vises et udvalg af foredrag og koncerter på storskærmen i Södertörns Högskola, Artipelag i Gustavsberg, Voksenåsen i Oslo og Nordens Hus i Reykjavik. Samtlige koncerter sendes direkte på Sveriges Radio P2, og flere sendes også i andre lande i Europa bl.a på DR.

 


 

 

✉ Skriv dig op til at modtage Diamantens kulturnyhedsbreve her ✉