Kulturnat 2018: Barndommens univers

fredag 12. oktober 2018 kl. 18:00 - 24:00 I hele bygningen
Spejlkuglen i atriet
Spejlkuglen i atriet

Et univers alle mennesker engang har været i, og alle derfor kender til.

Tag på opdagelse i Den store Thomas Winding udstilling eller prøv computerspil, som findes i bibliotekets samlinger.

Få et indblik i konservering af kulisser og figurer til modelteatre og skab selv figurer fra Fyrtøjet i det kreative værksted.

Oplev livemusik og oplæsning.

PROGRAM 

WORKSHOPS & MINIUDSTILLINGER

Danmarks ældste børnebog
Niels Bredals Børne Speigel fra 1568 er den ældst bevarede, trykte børnebog på dansk. Det Kgl. Biblioteks eksemplar er det eneste i verden, og i aften er den fundet frem fra samlingen. 

Prøv gamle og nye computerspil
Kom forbi og prøv computer- og videospil fra Danmark: tidlige videospil, børnespil fra 90’erne og moderne spil fra den nuværende danske indie-spilscene.

Tag en selfie i eventyrhundens gab
Som trådt ud af H.C. Andersens Fyrtøjet står de tre hunde klar til at få taget fotos med dig. De er kreeret af kunstner Jeppe Eisner og udlånt af Frilandsmuseet.

Teater- og kulisseværksted i pap og papir
Grib chancen for at folde dit eget lille modelteater og dekorer det med fortæppe, kulisser og figurer.

Se arkitekturmodeller af skoler
Danmarks Kunstbibliotek viser et udvalg af modeller af skoler fra hele landet fra deres samling af arkitekturmodeller.

Modelteatre gennem tiden
Se historiske modelteatre fra bibliotekets samling og hør forskningsbibliotekar Anna Lawaetz fortælle om den eventyrlige verden, der skabte drama, kærlighed og komik for børn og voksne.

Prøv et originalt modelteater
Her kan du selv prøve at sætte scenen i et originalt modelteater og spille sammen med din familie eller venner.

Konservatorernes åbne værksted
Se hvordan bibliotekets konservatorer tager hånd om skaderne på modelteatre, der gennem tiden har været flittigt brugt af børn og barnlige sjæle.

Godnathistorier fra himmelsengen
Vi har indrettet det stemningsfyldte historiske katalogvarelse som en hyggelig himmelseng for de mindste. Sæt dig til rette i puderne med en af de flotte børnebøger, eller få læst en godnathistorie. Oplæsning kl. hel og halv.

Lær at spille bridge
Danmarks Bridgeforbund står klar til at indvie dig i en af de mest udfordrende tankesportsgrene i verden. Sidste mulighed for spilstart er kl. 23.

 

MUSIK & OPTRÆDEN

Koncert: Børnejazz med Univers på Vers
Årets Børnejazznavn 2015 rammer bredt med sjove tekster, jazzede toner og talentfulde unge sangere samt musikere i topklasse. 35 minutter. Kl. 19.00, 20.20, 21.40.

Musikperformance: Sandberg On The Loose
Musikeren Thomas Sandberg får alt til at swinge, når rytmer, elektroniske klange, samples og loops opstår ud af øjeblikket. Publikums lyde bliver inddraget og ny musik improviseres med inventar og bøger i bibliotekets gamle læsesal. 30-40 minutter. Performance kl. 19.45, 21.00, 22.30.

Installation: Run Time Error
Oplev komponisten Simon Steen-Andersen omdanne Den Sorte Diamant til et instrument i videoinstallationen Run Time Error18.00-24.00

 

MAD & DRIKKE

Café øieblikkets suppekøkken på Søren Kierkegaards plads

Café øieblikket: Sandwich, kage og kaffe + børnepose
Helt særligt denne aften kan du købe børneposen: rød sodavand, en nostalgikage og ølandshvedebolle med pålæg. Varm dig på caféens lækre varme chokolade. Og som altid vil der være øieblikkets udvalg af kager og sandwich. 

Et mindre udvalg fra café øieblikket kan også købes i Oktogonen i den gamle bygning.