Reckless Sleepers: A String Section

Danseperformance for kvinder, stole og save

lørdag 15. juli 2017 kl. 17:00 Søren Kierkegaards Plads
Dansekompagniet Reckless Sleepers. Foto: Guido Calamosca
Dansekompagniet Reckless Sleepers. Foto: Guido Calamosca

Metropolis præsenterer gratis danseperformance med Reckless Sleepers

Dansekompagniet Reckless Sleepers har skabt et uudgrundeligt hypnotiserende og humoristisk ritual. En sær, smuk, selvdestruktiv koreografi med karakter og symbolik alt efter, hvor den præsenteres. Absurd majestætisk foran Domhuset, melankolsk i solnedgang midt i Refshaleøens forfald, storslået og poetisk på Ofelia Plads og kampklare kvinder med save ved havnefrontens trapper på Søren Kierkegaards Plads.

15 kvinder i små sorte kjoler siddende på 15 stole. Elegante som strygersektionen i et symfoniorkester, men udstyret med sav i stedet for violin og bue.
Deres mission er enkel: at save benene væk under sig selv uden at vælte. Siddende på stolen, liggende udstrakt, viklet rundt om ryglænet, hovedet ned, benene i spagat. Kroppene vrides af led for at finde den optimale arbejdsposition.
Opgaven er hård, stolebenene kæmper imod, men kvinderne er dedikerede og kampklar. Den rytmiske lyd af savklinge mod træ varsler ødelæggelse. Sveden løber og blandes med savsmuld, fingrene fyldes med splinter og sår, musklerne syrer til, og de kæmper desperat for at holde facaden og balancen, når stolebenene knækker over, og stolen tipper ...

Det engelsk-belgiske dansekompagni Reckless Sleepers har vundet stor anerkendelse for deres nytænkende og humoristiske tilgang til koreografi og dans. Koreografen Leen Wilders leger især med hverdagsobjekter og er bl.a. blevet grebet af at smadre ting. Kopper, vægge, møbler. Hun blev fascineret af de afskårne stoleben og bunkerne af savsmuld, og ud af ruinerne opstod forestillingen A String Section.

I København suppleres de 4 oprindelige performere af 14 danske dansere i alle aldre, som indlemmes i Reckless Sleepers' humoristiske og foruroligende ménage à trois for kvinder, stole og save.

A String Section præsenteres af Metropolis – en sommer med international performance og kunst i byens rum. Forestillingen på Søren Kierkegaards Plads er arrangeret i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek.

Gratis adgang

Andre spillesteder og datoer for a String Section: www.metropolis.dk

MetropolisLOGO